• 09 252 11 09
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma.-do. 7.45 u.-18.00 u.|Vr. 7.45 u.-17.00 u.

Nieuwbouw secundair

Algemeen

Het onderwijs is bezig aan een grondige vernieuwingsoperatie. De Coronacrisis zorgt voor een versnelling van de vernieuwing: alternatieve vormen van lesgeven worden ingevoerd, er wordt volop met nieuwe technologieën geëxperimenteerd. Op onze school krijgt deze golf van modernisering nog een bijkomende dimensie: een nieuwe schoolinfrastructuur moet het college vooruit helpen in deze ontwikkeling.

In 2008 ging een werkgroep aan de slag om na te denken hoe de school en het internaat er de komende jaren uit zou moeten zien. Vertrekkende vanuit die behoeftes werd een masterplan opgesteld, dat momenteel in volle uitvoering is. De laatste jaren werd er geïnvesteerd in het moderniseren van de bestaande gebouwen. Een korte opsomming van een aantal projecten toont aan dat er al heel wat gebeurd is: vervanging van de ramen van de internaatkamers, renovatie van alle sanitaire ruimtes, herinrichten van blok S voor het meisjesinternaat, de nieuwbouw blok O op de koer van de Groten, vernieuwde wetenschapsklassen, …  In totaal werden maar liefst 56 kleine en grote projecten afgewerkt.

In 2022 startte het grootste project uit het masterplan: de nieuwbouw op de koer van de Middelbaren. Het oude prefabgebouw werd vervangen door een moderne nieuwbouw bestaande uit 4 bouwlagen, waarvan 2 verdiepingen met klaslokalen en 2 verdiepingen met internaatkamers.

Het college werd op deze manier uitgebreid met 10 klaslokalen, 48 internaatkamers, een grote doucheruimte voor de buitensporters en 2 leefruimtes voor het internaat. Nieuwe werkvormen, zoals co-teaching, vragen aangepaste ruimtes. De wanden tussen de klassen zijn verplaatsbaar – flexibiliteit wordt een sleutelwoord voor het onderwijs van de toekomst.

De nieuwbouw maakt verbinding tussen blok M en blok S.

NIeuwbouw secundair College Paters Jozefieten Melle
NIeuwbouw secundair College Paters Jozefieten Melle
NIeuwbouw secundair College Paters Jozefieten Melle
NIeuwbouw secundair College Paters Jozefieten Melle

Updates

En jaaaa! Onze nieuwbouw is klaar voor het nieuwe schooljaar 2023-2024! Leerlingen en leerkrachten staan te popelen om in dit nieuwe gebouw aan de slag te gaan!