logonew
Brusselsesteenweg 459 9090 Melle
09 252 11 09 Telefoon
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsoring

Melle is altijd al een school in beweging geweest en dat is dit jaar niet anders: de inschrijvingen liepen goed, het internaat stroomde vol. In de lagere én de secundaire afdeling maakte het leerlingenaantal een sprong.

Gelukkig kunnen we onze leerlingen verwelkomen in een omgeving waarin de afgelopen 20 jaar flink is geïnvesteerd. De bouw van een sporthal en de vernieuwing van ons zwembad illustreerden nog maar eens hoe belangrijk we gezonde beweging vinden. Op de Koer van de Middelbaren kunnen de leerlingen nu respectvol een balletje trappen tegen een prachtig geschilderde gevel. Op de Koer van de Groten verscheen in recordtempo een complex van 12 energiezuinige klaslokalen en 25 internaatskamers. De piepkleine internaatskamers van de Middelbaren werden omgetoverd tot knusse studiootjes. Als symbolische kroon op het werk werd het beeld van onze stichter gerenoveerd. Hij blijft, nu fris gewassen, toekijken op al deze activiteiten.

Uiteraard stopt het verhaal hier niet. Integendeel. De uitdagingen die een snel veranderende maatschappij ons stelt, zijn groter dan ooit. We zien bijvoorbeeld de laatste jaren een opmerkelijke stijging van het aantal leerlingen dat voor wetenschappen kiest. Dit verhoogt de druk op onze wetenschapslokalen. Investering en innovatie zijn nodig. ICT is ondertussen helemaal verweven met het onderwijs maar de infrastructuur is duur en veroudert snel. Investering is nodig.

We prijzen ons gelukkig dat we kunnen werken in een regio die onderwijs belangrijk vindt en daar veel middelen van de gemeenschap vrij voor maakt. Maar die middelen zijn sowieso beperkt en de afgelopen jaren moest de broeksriem zelfs aangehaald worden.

Dit creëert een spanningsveld tussen onze ambities en onze mogelijkheden. Een aantal projecten die we noodzakelijk vinden voor de kwaliteit van onze school op de lange baan schuiven is geen aantrekkelijke optie. We zoeken dan ook een andere manier om onze ambities voor de leerlingen van nú én van morgen te realiseren.

En daar kunt u, die onze school een warm hart toedraagt, ons bij helpen. Als genoeg mensen ons een financieel duwtje in de rug geven, kunnen we er met een grote sprong op vooruitgaan.
Hoe kunt u dat doen? Dat leest u allemaal in onze brochure.

De gemeenschap van het College van Melle dankt u alvast van harte!

Openingsuren onthaal

Het onthaal van de school is open van 7.45 u. tot 18.00 u.

Bezoek onze Facebookpagina!

Facebook

© College Paters Jozefieten Melle 2018
Ga naar boven