logoright
Brusselsesteenweg 459
9090 Melle
09 252 11 09

Chinese delegatie op bezoek in het college

De Chinese delegatie op het bezoek op het collegeOp woensdag 17 september was het eindelijk zo ver. De Chinese delegatie bezocht ons college en bereidde er de komst van de Chinese leerlingen later dit schooljaar voor. De delegatie bestond uit zes personen. Dat dit niet van de minste zijn, bewijzen hun respectievelijke titels: Zhao Gongpei, ere-gouverneur van Jiaozuo (stedelijk agglomeraat met bijna 4 miljoen inwoners) en president van de Chinese Taichi-federatie, Niu Huiling, gouverneur van Xiuwu-district, Liu Zhongbao, directeur van de schoolgemeenschap (eindverantwoordelijke voor 85 000 leerlingen), Zhao Xiaowen, directeur van de Number One Xiuwu High School, Xu Baozhong, directeur van de Shiyan High School, en Xie Xuyong, directeur van de Yuntai Mountain International Kungfu School.

Lees meer...

Reportage Chinareis

Als erg leuke 'afsluiter' van de Chinareis maakten Jan De Tremerie en Rachid Saegerman een videomontage van hun belevenissen:

Interview Radio 2

Kort na de aankomst in China nam Radio 2 al een interview af met 'Chinareizigers' Niko De Rijcke, Jan De Tremerie en Rachid Saegerman. U kan het  hieronder herbeluisteren of hier downloaden.

Zondagavond, afscheid

Een laatste verslag van onze reporters ter plaatse …

非常快乐的日子,总是很短 。Feichang kuaile de rizi, zongshi hen duan. Uitzonderlijk leuke dagen gaan altijd te snel voorbij. Op het afscheidsfeestje deze avond vielen vele mooie woorden. De ene speech volgde op de andere, en alles was alweer tot in de puntjes voorbereid. Alleen vergaten ze ons te melden dat ook wij een speech mochten houden en een optreden moesten verzorgen. Maar al improviserend geraakten we er ook. Om de twee zinnen een applaus, en ook na elk optreden luid gejoel. Hoogtepunten waren de zang- en dansprestaties van Lien, waarbij al eens een Chinees (en Belgisch) traantje werd gelaten, en de stoelendans. Intussen maakten we er ook een paasfeestje van met chocolade eitjes van Neuhaus. Uiteraard volgde ook de noodgedwongen reeks foto's. 'Qiezi', dat eigenlijk aubergine betekent, vervangt ons 'cheese'.

Lees meer...

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

Aangepast op 18/08/2014

Bezoekers

Vandaag32
Totaal73711

Kalender

 

Komende activiteiten

 

knopSGDeBron

© College Paters Jozefieten Melle 2014
Ga naar boven