logoright
Brusselsesteenweg 459
9090 Melle
09 252 11 09

Infomomenten

  •  Woensdag 23 april, 18.30 u.: kennismakingsavond voor toekomstige leerlingen van het 1ste jaar.
  • Zondag 18 mei 2014, 14.00 u.: schoolfeest en infonamiddag.

Inschrijvingen nieuwe leerlingen vanaf 2de jaar

De inschrijvingen van nieuwe leerlingen vanaf het 2de jaar starten op dinsdag 22 april 2014.

Chinareis

Chinese vlagOp maandag 14 april vertrekken 10 leerlingen van het College samen met dhr.De Rijcke en mevr.Lauwaert naar China voor een uitwisselingsproject. Dhr.De Rijcke houdt ons vanuit China op de hoogte. We posten hier zo snel mogelijk zijn nieuws. Een overzicht van alle nieuwsberichten vindt u op deze pagina.

Zondagavond, afscheid

Een laatste verslag van onze reporters ter plaatse …

非常快乐的日子,总是很短 。Feichang kuaile de rizi, zongshi hen duan. Uitzonderlijk leuke dagen gaan altijd te snel voorbij. Op het afscheidsfeestje deze avond vielen vele mooie woorden. De ene speech volgde op de andere, en alles was alweer tot in de puntjes voorbereid. Alleen vergaten ze ons te melden dat ook wij een speech mochten houden en een optreden moesten verzorgen. Maar al improviserend geraakten we er ook. Om de twee zinnen een applaus, en ook na elk optreden luid gejoel. Hoogtepunten waren de zang- en dansprestaties van Lien, waarbij al eens een Chinees (en Belgisch) traantje werd gelaten, en de stoelendans. Intussen maakten we er ook een paasfeestje van met chocolade eitjes van Neuhaus. Uiteraard volgde ook de noodgedwongen reeks foto's. 'Qiezi', dat eigenlijk aubergine betekent, vervangt ons 'cheese'.

Lees meer...

Interview met Reinout Van Vlaenderen

Herbeluister hier het interview met China-reiziger Reinout Van Vlaenderen in het programma "Frituur De Wereld" van zondag 20 april 2014.

Zaterdag: uitstap naar Longmenshiku

Het regent deze morgen en dus hoeven we voor één keer niet te gaan lopen. Dit maakt wel dat we te vroeg uit de veren staan. Stel je voor: om 6u15 staan 12 Belgen te wachten voor de eetzaal op hun ontbijt, terwijl ze eigenlijk nog in hun bed mogen liggen. Het ritme went blijkbaar snel, maar of dat in België ook zou lukken?

Lees meer...

China - dag 2: noedels en dumplings

Chinareis - dag 2 Woensdag

5u50 — Dag twee breekt aan op de Xiuwu Shiyan Zhongxue. Vanuit onze diepe slaap worden we bruusk gewekt door luide, traditionele, Chinese muziek. Na twee minuten klinken buiten de eerste Chinese stemmen. De Chinese meisjes, die in de nüsheng sushe, de 'meisjesblok' recht over ons gebouw slapen, komen één voor één te voorschijn. Ze gaan in looppas richting sportterreinen. We schieten uit ons bed, recht in onze jeansbroeken en lopen mee met de meute. Rond 6u staan we tussen de Chinezen op de looppiste. Ze lopen met 1200 tegelijk, in grote vierkanten, terwijl ze uit volle borst leuzen scanderen, allemaal in dezelfde maat. Ze lijken geen last te hebben van ochtendhumeur.

Lees meer...

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

Aangepast op 10/03/2014

Bezoekers

Vandaag46
Totaal61127

Kalender

loader

knopSGDeBron

© College Paters Jozefieten Melle 2014
Ga naar boven