logoright
Brusselsesteenweg 459
9090 Melle
09 252 11 09

Infomomenten

  •  Woensdag 23 april, 18.30 u.: kennismakingsavond voor toekomstige leerlingen van het 1ste jaar.
  • Zondag 18 mei 2014, 14.00 u.: schoolfeest en infonamiddag.

Inschrijvingen nieuwe leerlingen vanaf 2de jaar

De inschrijvingen van nieuwe leerlingen vanaf het 2de jaar starten op dinsdag 22 april 2014.

Chinareis

Chinese vlagOp maandag 14 april vertrekken 10 leerlingen van het College samen met dhr.De Rijcke en mevr.Lauwaert naar China voor een uitwisselingsproject. Dhr.De Rijcke houdt ons vanuit China op de hoogte. We posten hier zo snel mogelijk zijn nieuws. Een overzicht van alle nieuwsberichten vindt u op deze pagina.

China - dag 2: noedels en dumplings

Chinareis - dag 2 Woensdag

5u50 — Dag twee breekt aan op de Xiuwu Shiyan Zhongxue. Vanuit onze diepe slaap worden we bruusk gewekt door luide, traditionele, Chinese muziek. Na twee minuten klinken buiten de eerste Chinese stemmen. De Chinese meisjes, die in de nüsheng sushe, de 'meisjesblok' recht over ons gebouw slapen, komen één voor één te voorschijn. Ze gaan in looppas richting sportterreinen. We schieten uit ons bed, recht in onze jeansbroeken en lopen mee met de meute. Rond 6u staan we tussen de Chinezen op de looppiste. Ze lopen met 1200 tegelijk, in grote vierkanten, terwijl ze uit volle borst leuzen scanderen, allemaal in dezelfde maat. Ze lijken geen last te hebben van ochtendhumeur.

Lees meer...

China: dag 1

Van onze 'reporters ter plaatse' ontvingen we de volgende eerste impressies:

Chinareis - dag 1Na een vlotte, maar lange reis kwamen we deze middag aan op onze zusterschool in Xiuwu, nabij Jiaozuo. Een delegatie Chinezen stond ons op te wachten aan de schoolpoort. Meteen viel de omvang en uitgestrektheid van de school op. De schoolpoort is geen poortje, maar een versterkte, ijzeren constructie met een bemande wachtpost. Het plein voor de school, waar de leerlingen verzameld worden is de omvang van Sint-Pietersplein in Gent. Ze zijn voorzien op redelijk wat studenten …

Lees meer...

De reis is begonnen ...

Vertrek in Brussel-Zuid per TGVOp maandag 14 april zijn onze Chinareizigers aan hun avontuur begonnen. Het eerste stukje van de reis verliep per trein vanuit Brussel-Zuid naar Roissy-Charles-de-Gaulle. De trein vertrok om 13.50 uur; aankomst in Beijing is voorzien op dinsdag 15 april om 5.45 uur (6 uur tijdsverschil).

Zwemwedstrijd koer middelbaren

Zwemwedstrijd koer middelbarenOp woensdag 12 februari organiseerde de leerlingenraad van de middelbaren een zwemwedstrijd. Leerlingen van het 1ste, 2de en 3de middelbaar zwommen individueel 2 lengtes schoolslag en/of crawl.

Om de klassfeer te bevorderen werden er estafetteploegen gemaakt die de aflossing zwommen.

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

Aangepast op 10/03/2014

Bezoekers

Vandaag17
Totaal60788
© College Paters Jozefieten Melle 2014
Ga naar boven