logoright
Brusselsesteenweg 459
9090 Melle
09 252 11 09

Opendeur en kennismakingsavond

Wij nodigen jou en jouw ouders graag uit op onze opendeur op zondag 26 april 2015!

Klik op de uitnodiging om te zien wat er allemaal te beleven valt!

uitnodigingopendeur2015a

Toekomstige eerstejaars en hun ouders zijn ook van harte welkom op onze kennismakingsavond op woensdagavond 29 april 2015!

uitnodigingkennismakingsavond2015

Bezoek Chinese leerlingen in de pers

Het bezoek van de Chinese leerlingen aan ons College krijgt volop aandacht in de pers. O.a. de regionale televisiezender AVS besteedde er aandacht aan: http://www.avs.be/avsnews/chinezen-strijken-neer-in-melle. Ook de geschreven pers schenkt de nodige aandacht: lees o.a. dit artikel in Het Nieuwsblad.

Herbeluister ook het interview op Radio 2:

Op maandagmorgen was Radio 2 ook reeds van de partij:

Ook de regionale pers was op post:

 

MelleUitwisselingsproject tussen College Paters Jozefieten en 'Number One School' uit China. Vanochtend werden de 10...

Posted by weekblad De Beiaard on maandag 23 maart 2015

Belgium for (Chinese) beginners

Onze leerlingen trokken hun ogen open bij hun bezoek aan China vorig schooljaar, maar de Chinese leerlingen die nu bij ons bezoek zijn hebben ongetwijfeld dezelfde ervaring. Hoe maak je de essentie van ons land duidelijk? Leerkracht Frederik De Ridder stelde een leuke Powerpoint-presentatie samen.

Persbericht uitwisselingsproject China - het is zover!

chinesevlagPERSBERICHT 17 maart 2015

Uitwisselingsproject China: 10 leerlingen uit hartje China op bezoek in College Melle

Op 22 maart is het eindelijk zo ver. Tien Chinese middelbare scholieren en twee begeleiders verruilen hun school in Henan voor een weekje met de schoolbanken van het College Paters Jozefieten Melle. Er wacht hen een warm onthaal en een druk programma.

Vorig jaar omstreeks deze tijd waren tien leerlingen van het college zelf nog in volle voorbereiding voor de eerste editie van het uitwisselingsproject met de 'Number One School' in Xiuwu (vlakbij Jiaozuo). Van 14 tot 23 april 2014 genoten de tien derdegraadsleerlingen van een onvergetelijke ervaring. Ze volgden lessen in het Chinees, kregen dagelijks Taichi les, leefden en leerden tussen de Chinese leerlingen, maakten uitstapjes naar de beroemde Longmen grotten en naar het Yuntai nationaal park. 'Het uitwisselingsproject in China deed me echt de ogen opentrekken. Ik kreeg erg veel respect voor de Chinese cultuur en heb er zelfs Chinese vrienden aan over gehouden', aldus Jan De Tremerie, één van de leerlingen die vorig jaar deelnamen aan het project. 'Nu onze Chinese vrienden naar hier komen, wil ik graag iets terugdoen voor hen. Het zal moeilijk zijn om hun warme gastvrijheid te evenaren, maar we zullen niets aan het toeval overlaten'.

Lees meer...

Rijmwedstrijd editie 2015

'Stilte, de wedstrijd begint.' Zo startte onze jaarlijke rijmwedstrijd op vrijdag 30 januari. 16 teams van de tweede en derde graad namen het tegen elkaar op. Om beurten maakten de teams een zinnetje dat rijmt op de opgegeven zin. Een wedstrijd met sterke teams, een enthousiast publiek en een spannende finale. Het winnende team werd met filmtickets beloond.

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

Aangepast op 24/03/2015

Bezoekers

Vandaag28
Totaal78855

Kalender

 

Komende activiteiten

 

knopSGDeBron

© College Paters Jozefieten Melle 2015
Ga naar boven